Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Optysil 1l (Intermag)

15.495,00 Ft (12.200,79 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: z799
Várható szállítás: 2024. május 27.
15.495,00 Ft (12.200,79 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Az OPTYSIL-t mindenféle mezőgazdasági és kertészeti növénytermesztéshez ajánlott a lombozat alkalmazásához. Használható öntözés során is (műtrágyázás, öntözés).

A készítmény semleges pH-ja biztosítja a kompatibilitást a gyakran használt lombtrágyákkal és növényvédő szerekkel.

Fontos, hogy az OPTYSIL-et megelőzően alkalmazzák - mielőtt a stresszes körülmények megjelennek.

Az OPTYSIL stimuláns alkalmazásának legfontosabb előnyei:

  • növekvő növényi tolerancia a kedvezőtlen növekedési körülményekhez (pl. aszály és más abiotikus stressz)

  • a kórokozók és / vagy kártevő támadás által okozott biotikus stressz korlátozott hatása

  • Stimulált gyökérnövekedés a fiatal növényekben

  • Javított terméshozam, minőség és tárolási paraméterek.

Az OPTYSIL mint immunitás serkentőszer a STRESS CONTROL SYSTEM (SCS) növények természetes ellenállását támogató stratégia egyik fő eleme.

Az OPTYSIL különböző műtrágyázási technikákban alkalmazható, beleértve a lombos permeteket, a műtrágyázást, az öntözést.

Levélpermetek:

OPTYSIL célja levélzetre formájában vizes oldatban. Az OPTYSIL más agrokémiai anyagokkal együtt keverhetőségi vizsgálat elvégzése után is használható. A vizsgálati eredményeket az INTERMAG agrokémiai keverési táblázat táblázat tartalmazza.

A lombozat alkalmazására vonatkozó részletes ajánlásokat az alábbi táblázat tartalmazza. Használhatja a keresőmotort, és gyorsan megtalálhatja az adagolás sebességét és a lombozat alkalmazásának idejét. Válassza ki a termést

FERTIGÁCIÓ:

Ajánlott oldat: 50?270 ml OPTYSIL 1000 liter kész tápoldatban.
Használjon külön műtrágyázási ciklusban vagy a műtrágyákkal együtt, ha ellenőrizte, hogy alkalmas-e a keverésre. A talajművelő növények esetében használja a 3-5 alkalommal.

A szennyeződéses kultúrákhoz használja a cserepeket és többször a növénytermesztési időszakban.
Eper-tenyésztésben legfeljebb 120 ml-t használjon 1000 liter tápoldatban.

ÖNTÖZÉS:

Ajánlott oldat: 0,1%, azaz 100 ml OPTYSIL 100 l vízben. A tenyésztési időszak alatt 3?6 alkalommal vízzel a növényeket.

A szilícium fontosságának alábecsülése
A növénytermesztésben egyre nő azon nyomelemek fontossága, melyek eddig a növénytermesztésben nem minősültek a növények számára elengedhetetlen makro- és mikro nyomelemeknek.  Egyre több tudományos vizsgálat igazolja a szilícium jótékony hatását. Azon növényeknél, melyeknél szilícium hiány lépett fel, kiegyensúlyozatlan növekedést, fejlődést és terméskötődést tapasztaltak, s ezek érzékenyebben reagáltak különböző mérgező anyagokra, kórokozókra és kártevőkre.  Bebizonyosodott, hogy a szilíciumnak igen jelentős hatása van a növények nyomelem felvételére ? a foszfor felszívódását például olyan mértékben befolyásolja, hogy azoknál a növényeknél, melyek a foszfor műtrágya mennyiségének csak a felét kapták, nem észleltek foszforhiányt.  A szilícium jótékony hatással van az ionos egyensúlyra a növényekben valamint csökkenti a mangán és vas felesleg okozta káros hatásokat.  Annak köszönhetően, hogy ez az elem a sejtfalakban rakódik le, növeli a szilárdságukat és az ellenálló képességüket a mechanikai sérülésekkel szemben. A vastagabb és keményebb sejtfalak így természetes akadályt jelentenek a kórokozók ellen, melyek kevesebb virulenciát mutatnak a szilíciumban gazdag növények felé. A szilícium növeli a kedvezőtlen időjárási és környezeti feltételekkel ? mint pl. az alacsony hőmérséklet és az aszály ? szembeni ellenállást.  A szilíciummal kezelt növények nagyobb növényi zöldtömeget termelnek. 
 
Ideális megoldás
A szilícium használatából eredő előnyök arra késztették a gyártó szakembereit, hogy egy, a lombon keresztül felvehető, folyékony oldatot fejlesszenek ki.  A könnyen abszorbeálható (növény számára könnyen felvehető) szilíciumos oldattal való lombtrágyázás igen gyakran az egyetlen módja a szilíciumhiány okozta negatív következmények (káros hatások) elkerülésének. Az OPTYSIL literenként 200 g szilíciumot tartalmaz SiO2 formájában és különlegessége, hogy a magas szilícium tartalom ellenére is semleges a pH-ja, így jól keverhető bármely más kemikáliával. 
 
Az OPTYSIL antistressz hatású készítmény jótékony hatással van a különböző stressz (negatív) hatásoknak kitett növényekre, mint pl. az aszály, magas sótartalmú talaj, kártevők és gomba kórokozók okozta fertőzések. Az OPTYSIL-ben található szilícium megerősíti a sejtfalakat és növeli a növények mechanikus sérülésekkel szembeni ellenálló képességét (pl. betakarítás, szállítási és tárolási sérülések).  A gyökérzónában tárolt szilícium megakadályozza a talajban fellelhető némely kórokozók okozta fertőzések terjedését.  Aszály idején az OPTYSIL csökkenti a vízhiány okozta károkat a gyökerek növekedésének serkentésével, a kutikuláris (levél felületi) párologtatás csökkentésével és a hatékonyabb fotoszintézis folyamatok által.  Serkenti a talajból származó tápanyagok (különösen a foszfor) felvételét és felhasználását (beépülését). 
 
Az OPTYSIL ajánlott dózisa: 0,5 l/ha szántóföldi növények, gyümölcsök és zöldségek termesztésénél.  Nem szabad elfeledkezni arról, hogy a legjobb eredményeket akkor érjük el, ha a készítményt megelőző jelleggel alkalmazzuk a növényeknél.  A kijuttatást körülbelül 7?10 naponta kell elvégezni kezdve a növények fejlődésének korai szakaszától.

Hasonló termékek

Amalgerol Prémium 3 L

Cikkszám: z458
Várható szállítás: 2024. május 27.
.

Defense 1L

Cikkszám: z592
Várható szállítás: 2024. május 27.
.

BENEFIT PZ Folyékony nitrogén műtrágya 5l

Cikkszám: 1693
Várható szállítás: 2024. május 27.
.

Drekkar 1L

Cikkszám: z677
Várható szállítás: 2024. május 27.
.

Citocalcium 1L

Cikkszám: z582
Várható szállítás: 2024. május 27.
.

Optysil 5 L (Intermag)

Cikkszám: z800
Várható szállítás: 2024. május 27.
.

Expando 1l

Cikkszám: 2743
Várható szállítás: 2024. május 27.
.

SWEET Érlelés serkentő készítmény 1l

Cikkszám: 1795
Várható szállítás: 2024. május 27.
.

BENEFIT PZ Folyékony nitrogén műtrágya 1l

Cikkszám: 1503
Várható szállítás: 2024. május 27.
.

Green BZN 1L

Cikkszám: 2948
Várható szállítás: 2024. május 27.
.

Boroil 1 L

Cikkszám: z565
Várható szállítás: 2024. május 27.
.

Chitopron 5% 1L

Cikkszám: z594
Várható szállítás: 2024. május 27.
.

YEALD Plus Összetett folyékony műtrágya 1l

Cikkszám: z91
Várható szállítás: 2024. május 27.
.

Matrifruit 1L

Cikkszám: z676
Várható szállítás: 2024. május 27.
.

Lecithin 1kg

Cikkszám: z662
Várható szállítás: 2024. május 27.
.

Boroil 5L

Cikkszám: z573
Várható szállítás: 2024. május 27.
.

QUIK-LINK Növénykondícionáló 1L

Cikkszám: z305
Várható szállítás: 2024. május 27.
.