Leírás és Paraméterek
A feltüntetett ár bruttó ár és 1 kilogrammra értendő. (1 zsák 25kg)
Kálcium-klorid – CaCl2·2H2O 99%, CaCl2 nin 790 g/kg pikkelyes – E-509
Felhasználható: Élelmiszeriparban szilárdítóanyagként. Kiváló páramentesítő. /Penész megakadályozására./
Alkalmazás: Az élelmiszerekben a sajtgyártásban játszik fontos szerepet. Ezenkívül a kálcium-klorid a gyümölcs- és zöldségfel-dolgozás során szilárdítóanyagként alkalmazzák. Ha a gyümöl-csöket vagy a salátákat a szeletelés után kálciumklorid-oldattal lemossák, a vágás helyén lezáródnak a sejtek, így színük és frissességük megőrizhető, és a darabok stabilabbak maradnak.
Adagolás: általában 1 liter felöntőléhez 2,5-3gr mennyiségben, ill. a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai szerint.