Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vydate 10L 5 l

80.000,00 Ft (62.992,13 Ft + ÁFA)
80.000,00 Ft (62.992,13 Ft + ÁFA)

Csak személyes Átvétel üzletünkben!

Jelen termékünk a jogszabályi és szállítmányozási feltételek miatt csak üzletünkben személyes átvétellel vásárolható meg. A részletekről, feltételekről és lehetőségekről érdeklődjön üzletünk elérhetőségein.

Leírás és Paraméterek

Kontakt és szisztemikus hatású folyékony talajfertőtlenítő szer fonálférgek ellen zöldség kultúrákban.

 • Hatóanyag összetétel

  100 g/l oxamil

 • Javasolt növényvédelmi technológia

  Hajtatott paprika, hajtatott paradicsom és tojásgyümölcs kultúrákban gyökérgubacs-fonálférgek ellen felhasználható. Görögdinnye, sárgadinnye és hajtatott uborka kultúrákban fonálférgek, levéltetvek, tripszek és aknázólegyek ellen. A felhasználás kizárólag zárt térben (üvegházban, fóliasátor alatt), zárt rendszerű csepegtető öntözési technológiával végezhető, a maximális kezelésszám szigorú betartása mellett. Az Amblyseius cucumeris ragadozóatka populációdinamikáját a fenti technológia alkalmazása várhatóan nem befolyásolja.

  A csepegtető öntözőberendezéssel történő kijuttatást az öntözés megkezdése után, az öntözési időtartam második harmadában kell elvégezni. A talajfertőtlenítő készítményt tilos száraz talajra, valamint olyan területre kijuttatni, ahol az öntözővíz tócsákban áll, továbbá kerülni kell a kijuttatás során, hogy a készítményt tartalmazó öntözővíz tócsákat képezzen, vagy megfolyjon. A kezelt területet nem szabad túlöntözni.

  A kijuttatandó talajfertőtlenítő szer eloszlásának egyenletességét javítja az injektálási idő növelése. A készítmény adagolásának befejezését követően tovább kell működtetni a csepegtető öntözőberendezést, amíg maradéktalanul átmosódik, kitisztul a rendszer. Az átmosáshoz szükséges minimális időtartam, ami alatt az öntözővíz megjelenik az öntözőrendszer legtávolabbi pontján.

  A Vydate® 10L készítményt csak jól szabályozható, kalibrált adagolóberendezéssel ellátott, megfelelően összeillesztett és karbantartott csepegtető öntözőberendezésen keresztül szabad kijuttatni a megadott kultúrákban.

  A készítményt az öntözővízbe pontosan beállított, megfelelően karbantartott és csepegés mentesen illesztett Venturi csővel, vagy adagolószivattyúval lehet bejuttatni. Amennyiben az öntözőberendezés nem rendelkezik zárt injektáló berendezéssel, akkor a Zárt Szállító és Adagoló Berendezésen (CTS) keresztül kell a Vydate® 10L-t az öntözőrendszerbe juttatni. A CTS berendezést a kémiai anyagok bejuttatására szolgáló szivattyú szívó oldalára, illetve a Venturi cső megfelelő ágára kell csatlakoztatni.

  A készítményt csak olyan csepegtető öntözőberendezéssel szabad kijuttatni, amelynek öntöző, tápanyag bekeverési, -adagolási részei felé olyan biztonsági szelep (vákuumos, túlnyomásos, stb.) van beszerelve, ami megakadályozza a vízrendszer szennyeződését a talajfertőtlenítő szerrel kevert öntözővíz visszafolyásától.

  Az adagoló berendezésnek az adagolócső, pumpa, vagy szivattyú előtt rendelkeznie kell egy gyorsan elzárható szeleppel, ami által a talajfertőtlenítő szer áramlása azonnal megállítható.

  A kezelést azonnal le kell állítani az öntöző-, illetve az adagoló berendezés technikai meghibásodása esetén.

  Tilos az öntözőberendezést olyan vízhálózatra csatlakoztatni, ahol kapcsolatba kerülhet más vízellátó rendszerrel (kommunális, más területet öntöző, ipari létesítményt ellátó vízrendszer) talajfertőtlenítő szerrel kevert öntözővíz visszafolyása által.

 • Keverhetőségi előírások

  Levéltrágyákkal történő keverés eshetőségéről érdeklődjön a levéltrágyát gyártó cégnél. A keverhetőségről a kezelés előtt kérje ki a szaktanácsadó kollégáink véleményét! Minden esetben keverési próba elvégzése javasolt!

 • Dózisok

  Egy tenyészidőszakban hajtatott paprikában, paradicsomban és tojásgyümölcsben 3 alkalommal, míg görögdinnyében és sárgadinnyében 4 alkalommal lehet felhasználni

 • Hatásmechanizmus

  Az oxamil egy KARBAMÁT típusú szisztemikus rovarölő szer. A talajba juttatva a növény gyökerein keresztül felszívódik, és transzlokálódik a levelekbe is. Az oxamil a floemen keresztül vissza transzlokálódik a gyökérbe. A Vydate® 10 L kontakt- és gyomorméregként hat az érzékeny rovarokra. A készítmény - mivel a gyökereken felszívódva a levelekbe is eljut - számos lombkártevő ellen is hatásos. Az oxamil a fonálférgeket kontakt- és szisztemikus úton irtja. Amennyiben a Vydate® 10 L koncentrációja a talajban 5 mg/kg - vagy e fölötti - a fonálférgeket kontakt úton, nagyon rövid idő alatt elpusztítja. Alacsonyabb koncentrációban a fonálférgek csak akkor pusztulnak el, ha hosszabb időn keresztül érintkeznek a hatóanyaggal. Ha a Vydate® 10 L a gyökerekben alacsony dózisban van, a fonálférgeket ebben az esetben is inaktiválja, és táplálkozásukat leállítja.

 • Dózis

  Hajtatott paprika, paradicsom, tojásgyümölcs: 5-10 l/ha

  Tojásgyümölcs: 5-10 l/ha

  Görögdinnye, sárgadinnye, hajtatott paprika: 7-10 l/ha

 • Kijuttatás Időzítése

  Utolsó kezelés fenostádiuma:

  Hajtatott paprika, paradicsom, tojásgyümölcs: a bogyó teljes kifejlődése, jellemző méret és alak kialakulása

  Tojásgyümölcs: a bogyó teljes kifejlődése, jellemző méret és alak kialakulása

 • Formulációk

  vízoldható koncentrátum (SL)

 • Hatóanyag csoport - HRAC/FRAC/IRAC besorolás

  IRAC 1A (karbamátok)

 • Kiszerelés

  5 literes műanyag palack

 • Utóvetemény

  Nincs korlátozás

 • Várakozási idő

  M.V.I.: 1 nap É.V.I.: 21 nap (kivétel szabadföldi tojásgyümölcs (14 nap)       

 • Forgalmazási kategória

  I. (felsőfokú növényvédelmi képesítéshez kötött)

 • További Információk

  A növényvédő szereket mindig biztonságosan és felelősségteljesen használja! A készítmény felhasználása előtt olvassa el és kövesse a termék csomagolásán lévő címke felhasználási utasításait valamint az engedélyokiratban szereplő előírásokat! 

Hasonló termékek

Benevia 1 L

Cikkszám: z550
Várható szállítás: 2023. október 24.
Érdeklődjön!

Movento 1L

Cikkszám: z195
Várható szállítás: 2023. október 24.
Érdeklődjön!

Neem Azal T/S 1l

Cikkszám: z000595
Várható szállítás: 2023. október 10.
.

Voliam Targo 1 l

Cikkszám: z203
Várható szállítás: 2023. október 24.
Érdeklődjön!

Closer 120 SC 0,5 l

Cikkszám: z680
Várható szállítás: 2023. október 24.
Érdeklődjön!

Laser duplo 0,5l

Cikkszám: z624
Várható szállítás: 2023. október 10.
.

Coragen 20 SC 0,2 l (2)

Cikkszám: z201
Várható szállítás: 2023. október 24.
Érdeklődjön!

Runner 2F 1 l

Cikkszám: runner2f
Várható szállítás: 2023. október 24.
Érdeklődjön!

Karate Zeon 5 CS 1l

Cikkszám: z57
Várható szállítás: 2023. október 24.
Érdeklődjön!

Vertimec Pro 1l paralel

Cikkszám: z297b
Várható szállítás: 2023. október 24.
Érdeklődjön!

Coragen 20 SC 1 L

Cikkszám: z355
Várható szállítás: 2023. október 24.
Érdeklődjön!

Teppeki 50 WG 0,14kg

Cikkszám: z159
Várható szállítás: 2023. október 24.
Érdeklődjön!

Benevia 50ml

Cikkszám: z636
Várható szállítás: 2023. október 24.
Érdeklődjön!

Vertimec Pro 5ml (amp.)

Cikkszám: z262
Várható szállítás: 2023. október 24.
Érdeklődjön!

Neem Azal T/S 5l

Cikkszám: z000596
Várható szállítás: 2023. október 24.
Átvétel csak üzletünkben!